Яндекс.Метрика
видавництво БогуславКнига >>
Домашня кухня. Як варити і печи

Домашня кухня. Як варити і печи

Домашня кухня. Як варити і печи

Леонтина Лучаківська

Що їли 100 років тому галичани? Потравка з качки з пармезаном, пантарки печені, щука в майонесї, щупак з сарделевим сосом, перепелиця з рижом, паштет з раків, каляфіори, компот з фіґ, салата швайцарська, лєґуміна цитринова, суфлєт з морелів, маренґи зі сметаною, крем з мараскіно, блян-манже міґдаловий, зульц в рожі і бабочка цісарська до кави. Це — лише мала частина страв, рецепти яких є у відомій «Домашній кухні» Леонтини Лучаківської, яку цього року перевидало київське видавництво «Богуславкнига».

Ця збірка рецептів галицької кухні за часи Австро-Угорщини вперше була опублікована у Львові в 1910 році і швидко стала дуже популярною. Перевидання оформив львівський художник-графік Ігор Біликівський.

ЗМІСТ

ЧАСТИНА ПЕРША

Росоли і зупи

Соси до мяса

Соси зимні

Мяса

Паштети, паштетики. Тісто французьке і крухе до паштетів

Ярина

Компоти

Салати

Перекуски до снідань

ЧАСТИНА ДРУГА

Печиво

Склиця

Морожене

Кава, чай, чоколяда, лімоняда

Горячі напитки

Накритє стола до більших прийнять

З роду Лучаківських: Леонтина та її рідні

Поазбучний спис

Словничок

 

 

Яндекс.Метрика